Netflix се конкурира само с реалния живот

Рос Гърбър, президент и директор на Gerber Kawasaki

20:30 | 21 април 2022
Обновен: 17:24 | 22 април 2022
Преводач: Петя Кушева

Това, което се е променило, в моето съзнание изглежда така. Първо, наистина не виждам конкуренцията от другите стриймъри като най-големия проблем. Конкуренцията е с реалния живот, а реалният живот се завръща. Хората излизат навън. Хората отиват във Вегас, в Дисниленд. Проблемът е, че гледат по-малко Netflix.

Когато погледнете колко хора гледат безплатно Netflix и колко голям е този пазар, който всъщност е една трета от всички техни абонати, Netflix все още има много място за растеж.  

Друго нещо, за което хората не говорят е, че това може да е страничен продукт на културата на работа от вкъщи. Netflix наистина изпитва трудности с работата от вкъщи, защото създаването на филми и съдържание е екипна работа. А това беше много трудно.

Netflix върна всички служители обратно в офиса от този месец. Рийд Хейстингс и екипът там са най-умните хора в Холивуд и ще измислят нови начини да печелят от марката си. Мисля, че трябва да променим метриките, по които оценяваме Netflix, спрямо приходите от абонатите и да се дистанцираме от ръста на абонатите. Когато погледнете това, Netflix e много евтина акция.