Goldman потърси Новограц за първата си извънборсова сделка с крипто опции

Юеки Янг, Bloomberg

14:30 | 22 март 2022
Обновен: 15:03 | 22 март 2022
Преводач: Мария Попова

Една от основните истории в Bloomberg е осъществената успешна извънборсова сделка на Goldman с крипто опции. Това е първата такава транзакция на голяма банка от Уолстрийт. С нас е Юеки Янг, която следи крипто новините. Как да гледаме на такава стъпка? Големите банки търгуват с опции в области, които са ни познати и харесваме, а сега навлизат в пространство доминирано от крипто борсите.

Goldman Sachs обявиха, че са сключили първата си извънборсова сделка с крипто опции с Galaxy Digital, която е финансова фирма специализирана в крипто търговия и е основана от бившия партньор в Goldman Sachs, Майкъл Новограц.

Сделката представлява забележителна стъпка в развитието на крипто пазара за институционални инвеститори. Разплащането по конкретния продукт е в брой, което означава, че Goldman няма да включат крипто в балансите си по време на транзакцията.

Както знаем, големите банки от Уолстрийт все още не могат да участват в спотова крипто търговия, заради регулаторната несигурност и необходимостта да спазват регулациите, което за сега не дава възможност пряко да държат крипто валути.  Така че в голямата си част, това, което виждаме в момента е търговия с деривати, а сделката с опциите е една от страните на тази търговия.