В IT сектора дългосрочна стратегия се изгражда и по време на пандемия

Светослав Спасов, изпълнителен директор на KPMG IT Services, Бизнес среща, 4.11.2020

07:47 | 5 ноември 2020
Автор: Магдалена Иванова

Дългосрочна стратегия може да се изгражда дори и по време на пандемия. Ние в IT индустрията сме привилегировани, защото кризата създава много възможности. Това заяви Светослав Спасов, изпълнителен директор на KPMG IT Services, в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

„Сега е изключително добро време компаниите да се замислят какво могат да променят във вътрешните си процеси“.  

„Ние станахме част от KPMG през 2015 г. с е екип от 15 човека и успяхме в рамките на 5 години да се развием до компания с над 300 човека в страната“, разказва Светослав Спасов. Той определя рецептата за успеха като активно търсене на възможности за развитие и активно идентифициране нуждите на клиентите.

„Винаги сме следвали ясен път и сме били много фокусирани, за да стигнем до тук където сме. Целенасочената стратегия осигурява растеж“.

Светослав Спасов обясни, че преди една година е обявен следващият основен фактор за развитие на KPMG IT Services – SAP консултантските услуги, насочени към клиенти по целия свят.

„Другият фактор за бъдещия растеж на компанията са облачните и DevOps технологиите и в момента развиваме сериозна консултантска практика на външните пазари“, каза изпълнителният директор на KPMG IT Services.   

Дори по време на пандемия недостигът на кадри продължава да е основното предизвикателство пред всяка IT компания, но в KPMG IT Services са намерили решение.

“Oт две години насам правим сериозни инвестиции за изграждането на собствени академии, като гарантираме на всички кариера в рамките на компанията“.

Светослав Спасов отправи послание към колегите си в сектора да търсят повече възможности за партньорства, а не за конкуренция.

„Моето време и енергия бих искал да са насочени към инвестиция в подготовката на хората, с които работя‘.

Как един стартъп се превръща в част от голяма корпоративна структура и какви са очакванията на Светослав Спасов за 2021 г. разберете от видеото.

Всички гости на предаването „Бизнес среща“ гледайте тук.