Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа
Автор и водещ: Таня Кръстева

Най-модерните безпилотни влакове ще се движат по третия лъч на метрото

Инж. д-р Боряна Манолова, изп. директор на Siemens България, Бизнес среща, 11.02.2020

20:32 | 11 февруари 2020

Това, което ме привлече към Siemens, беше високата репутация, добрите продукти и услуги, които се предлагат на пазара, както и служителите, които са двигателят на компанията. Това каза инж. д-р Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България, в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

Тя сподели, че предизвикателство за нея е било навлизането в различните сфери, в които компанията работи като индустрия, енергетика, транспорт, инфраструктура и сградни технологии.

„Проектите, работата и хората, с които се срещам са различни и това прави работата не само трудна, но и много интересна“.

Инж. д-р Манолова коментира, че в последните години се наблюдава бързо развитие на модернизация на индустриалните компании, като водещ е минният бранш.

„Безпилотните влакове са от най-модерно поколение, в скоро време ще могат да се видят в третия лъч на метрото. При тях движението и управлението е изцяло автоматично“.

Инж. д-р Боряна Манолова обсъди и темата за зелената вълна, завладяла Европа.

„Като компания Siemens си поставя за задача да намали въглеродния отпечатък, като за целта се извършват различни видове дейности“, допълни още тя.

По думи на госта компанията търси възможности за намаляване на различни разходи и неефективни процеси, но за сметка на това ще инвестира в работни места, свързани с автоматизацията и дигитализацията.

„Два големи хъба бяха открити с направлението дигитална инфраструктура, също така има още един голям дългогодишен хъб, който е свързан със сградните технологии".

Инж. д-р Манолова разказа, че Siemens предлага стажове за студентите, а за задържане на служителите, компанията предоставя на добри условия за работа, сред които и детска градина в сградата.

Гледайте целия разговор във видеото.