Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа
Автор и водещ: Таня Кръстева

Финтех се прилага успешно на всеки един пазар по света

Бизнес среща, Калин Радев – основател и изпълнителен директор на Software Group, 26.03.2019 г.

21:31 | 26 март 2019
Калин Радев в Бизнес среща 26.03.2019 г.
Калин Радев в Бизнес среща 26.03.2019 г.

Няма специфични критерии, по които един пазар може или не може да бъде интересен за Software Group, според изпълнителния директор на българската компания Калин Радев.

Той разказва някои любопитни подробности в Бизнес среща около своята компания и това как успява да я наложи в глобален мащаб, независимо дали говорим за пазара в САЩ или във Вануату.

Дейността, с която основно се занимава Software Group, е насочена към финтех банкирането. Може и да звучи парадоксално, но то е далеч по-развито в страните от Африка и Близкия Изток, отколкото в България, да речем. Според Радев това най-вече се дължи на нивото на развитие в банковата инфраструктура на всяка една отделна държава. Ако у нас разполагаме с клон на банка или банкомат на всеки втори ъгъл, то в Того или Оман няма подобни условия. Затова там много по-бързо и лесно се налага финтех, смята още Радев.

„В България има доста добра среда за финтех банкиране, защото имаме достатъчно млади и интелигентни хора, които нямат време да се редят на опашки по банките, за да извършват елементарни операции“, убеден е гостът в предаването.

Целият разговор на Калин Радев с Таня Кръстева можете да чуете във видеото.