Airbnb с ръст от 280% на годишна база

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“, 05.11.2021

10:14 | 5 ноември 2021
Обновен: 14:33 | 5 ноември 2021
Автор: Михаил Митев

Компанията за краткосрочни наеми Airbnb Inc. отчете рекордни продажби и печалби, които надминаха оценките на анализаторите, доказвайки устойчивостта си дори когато делта вариантът на COVID-19 предизвиква нови опасения и ограничения за пътуванията. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова. 

Гостът заявява, че приходите са нараснали с 67% до 2,2 млрд. долара през третото тримесечие, а анализаторите са прогнозирали сумата да е 2,07 млрд. долара. Приходите са с 36% над същия период на 2019 г. – сравнимия период преди избухването на пандемията. Нетната печалба от 834 млн. долара надхвърли силно очакванията на Wall Street за 456,2 млн. долара. Ръстът е от 280% на годишна база.

През август, базираната в Сан Франциско компания е предупредила, че броят на нощувките и преживяванията, резервирани през третото тримесечие, което обикновено е най-натоварено от годината, ще падне до общия брой през същия период на 2019 г. поради растящия брои на случаите от COVID-19. Но Airbnb, която доминира на пазара за алтернативно настаняване, се справя по-добре от конкурентите си. Тя се възползва от това, че хората са избрали да пътуват по-близо до дома си и често резервират по-дълги или по-чести престои, за да се възползват от гъвкавите политики за отдалечена работа.о

През септември Airbnb заяви, че е посрещнала своя милиарден гост.

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на investor.bg.