Facebook отбеляза печалба над 9 млрд. долара въпреки проблемите

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт", 26.10.2021 г

10:28 | 26 октомври 2021
Обновен: 11:32 | 26 октомври 2021
Автор: Михаил Митев

Терминът, който Бордът на директорите на Facebook използва най-често, за да опише икономическото състояние на компанията, всъщност би трябвало да е чуждица за една разглезена от растежа дигитална компания. В момента Facebook изпитва „насрещен вятър“, каза главният изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбърг при представянето на финансовите резултати за третото тримесечие в понеделник. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанаосва.

Мениджърът не е имал предвид публичния дебат за съмнителната корпоративна култура, който в момента се провежда предимно в САЩ. А по-скоро софтуерна актуализация от производителя на смартфони Apple, поради която Facebook вече не може да събира много данни за използване от iPhone и да ги използва за индивидуализирана реклама, допълва госта.

"В резултат на това приходите на Facebook не отговориха на очакванията за периода от юли до септември. С тримесечни продажби за около 29 млрд. долара резултатът беше малко под този от предходното тримесечие. Анализаторите очакваха приходи от между 29,6 и 30,2 млрд. долара." 

За сметка на това Facebook е спечелила повече от очакваното: благодарение на високия оперативен марж групата успя да приключи тримесечието с печалба от около 9,1 млрд. долара.

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на Investor.bg