Джеф Безос: Amazon трябва да полага повече грижи за своите служители

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, "Бизнес старт", 16.04.2021

11:34 | 16 април 2021
Обновен: 11:53 | 16 април 2021
Автор: Димитър Баларев

Amazon.com трябва да се справи по-добре с полагането на грижи за своите служители, обяви Джеф Безос в последното си писмо до акционерите като главен изпълнителен директор на гиганта в онлайн търговията. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Милиардерът направи коментарите само дни след като служители в склад на Amazon в Алабама гласуваха против създаването на профсъюз – голяма победа за компанията, която от десетилетия се бори с подобни обединения".

„Въпреки че резултатите от гласуването клоняха в едната посока и нашата връзка със служителите е силна, за мен е ясно, че ни трябва по-добра визия за това как да създаваме стойност за служителите“, заяви Попов, цитирайки написаното от Безос.

Главният редактор на Investor.bg коментира, че Amazon, вторият по големина частен работодател в Съединените щати, е критикуван от част от своите 800 хил. служители заради тежките си работни условия.

"Безос се противопостави на тези критики в писмото си, заявявайки, че твърденията, че работниците са третирани „като роботи“ са неправилни".

Целия технологичен коментар може да видите във видеото.

Повече новини от света на технологиите може да прочетете на Investor.bg