Google ще използва изкуствения интелект с цел нови трикове в търсенето

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 19.10.2020 г.

12:20 | 19 октомври 2020
Обновен: 13:39 | 19 октомври 2020
Автор: Нина Луканова

Google залага на изкуствения интелект за нови трикове в търсенето. Чрез нови функции компанията ще направи възможно търсенето на растения с помощта на камерата на смартфона си или за получава помощ с превода. Това заяви Бойчо Попов, главният редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт", с водещ Живка Попатанасова.

"Освен това Google въвежда нов алгоритъм за по-добро идентифициране, когато някой използва грешна дума при търсене или просто неправи грешка при набирането на клавиатурата. И за да улесни живота по време на кризата заради пандемията, Google помага да се разбере дали определено място е пренаселено в определен момент и какви предпазни мерки, като изисквания за маска, се предприемат там, става ясно от пост в корпоративния блок на дъщерната на Alphabet компания".

Попов обясни, че Google е описал подробно своя напредък с Duplex - своя автоматизиран асистент, който може да се обажда на търговци, за да уговорят срещи.

"Компанията заяви, че използва технологията и за над 3 милиона актуализации на записите на различни бизнеси, като аптеки, ресторанти и хранителни магазини, в търсачката и навигацията си Maps", каза още главният редактор на investor.bg. 

Компанията за уеб търсене продължава да усъвършенства способността си да разбира грешно изписани думи и с основателна причина - една на всеки 10 заявки всеки ден се изписва грешно. Google въвежда нов алгоритъм за правопис, който използва дълбока невронна мрежа, за да подобри значително способността ѝ да дешифрира правописни грешки. Всъщност тази единична промяна ще направи по-голямо подобрение в това направление от всички подобрения на Google през последните пет години". 

Целия технологичен коментар гледайтe във видеото

Повече новини от света на технологиите може да прочете на investor.bg