Apple може би разработва и произвежда собствени дисплеи

Технологичен коментар на Елена Кирилова в Бизнес старт, 19.03.2017

10:06 | 19 март 2018
Обновен: 11:26 | 19 март 2018
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Американският технологичен гигант Apple разработва и произвежда дисплеи за своите устройства за първи път в историята си, като за целта използва таен завод, намиращ се в близост до централата ѝ в Калифорния. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова, като се позова на анонимни източници, цитирани от Bloomberg.

„Компанията прави значителна инвестиция в разработката на следващото поколение MicroLED екрани. Те използват различни излъчващи светлина компоненти от сегашните OLED дисплеи и обещават да направят бъдещите устройства по-малки, по-ярки и използващи по-малко енергия“.

По думите ѝ амбициозният план е поредният пример за това как Apple се насочва към собствен дизайн на ключови компоненти, произведени от самата нея.

„Компанията от няколко години прави собствени чипове за мобилните си устройства. Насочването към екраните има шанс да засегне редица доставчици в дългосрочен план – от производители като Samsung Electronics, Japan Display, Sharp и LG Display до играчи като Synaptics, които произвеждат интерфейс за чипове за екрани. Това може да засегне и Universal Display, водещ разработчик на OLED технология“.