Николай Късовски е третият номиниран в Талантите в бизнеса

Той бе избран в инициативата на бизнес канала от жури на Bloomberg TV Bulgaria за месец юли

11:00 | 3 август 2017
Автор: Станислава Цветкова
Николай Късовски е третият номиниран в Талантите в бизнеса

Талантът за месец юли в инициативата на Bloomberg TV Bulgaria „Талантите в бизнеса“ е Николай Късовски, СТО в MobiSystems. Той спечели журито на световния бизнес бранд с проектите и отдадеността си в компанията.

Николай е изградил екип за научноизследователска и развойна дейност на MobiSystems и е отговорен за управлението на продуктите на компанията, свързани с OfficeSuite за iOS и Windows.

Колегите му го определят като специалист с висока компетентност, умеещ да селектира, мотивира и организира екипи, иновативен, креативен и смел в решенията си, той е един от двигателите на компанията, чийто бизнес е на световно ниво. Николай е щастлив съпруг и баща на 2 деца на 14 и 15 години.

Роден е на 20 май 1976 година в Ботевград. Завършва английската гимназия в София, а после информатика в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ (СУ). Поема риска да изработи за кратък срок софтуерно решение за световния бранд Sony и успява.

А какви таланти крие и извън работната среда през очите на колегите му, които го номинираха в конкурса „Талантите в бизнеса“, ще ни разкаже авторът на видеопроектите на инициативата на Bloomberg TV Bulgaria Биляна Митева.

Представяме ви Николай Късовски във видеото.