Цените на европейските акции наваксват загубите от седмицата

Пазарен коментар на Джо Истън, Bloomberg Лондон, В развитие, 27.09.2019

15:40 | 27 септември 2019
Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg
Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Европейските акции поскъпват, като компенсират загубите от седмицата, предизвикани от процедурата по импийчмънт на американския президент Доналд Тръмп и липсата на напредък в търговските преговори между Вашингтон и Пекин. Това каза пазарният анализатор Джо Истън, Bloomberg Лондон, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Инвеститорите продължават да очакват детайли по преговорите между САЩ и Китай след съобщението, че САЩ няма да удължат разрешението за американски фирми да търгуват с китайския технологичен гигант Huawei”.

„Междувременно британският паунд се понижи до 3-седмично дъно, след като Майкъл Сондърс, член на Комитета по паричната политика на Английската централна банка, предупреди, че намаляване на лихвите може да е наложително, дори при Brexit със сделка, за да се стимулира растежа“, посочи още Потс.

Пазарният анализатор коментира и цените на петрола, като отбеляза, че черното злато се насочва към най-голямата си седмична загуба от юли заради признаци, че Саудитска Арабия възстановява производството си по-бързо от очакваното.