Американските пазари отбелязват широкоспектърен ръст

Пазарен коментар на Майкъл Ригън, Bloomberg Ню Йорк, В развитие, 06.11.2018

20:14 | 6 ноември 2018
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Американските акции поскъпват днес, докато повечето европейски пазари затвориха при леко понижение. Търговските обеми са с около 20% по ниски от обичайното в САЩ, тъй като инвеститорите очакват резултатите от междинните избори, които ще определят дали Републиканската партия на президента Тръмп ще продължи да контролира Конгреса. Това каза  Майкъл Ригън, пазарен анализатор от Bloomberg Ню Йорк в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

 "Като цяло наблюдаваме широкоспектърен ръст, като 10 от 11-те основни сектора се търгуват на зелено, поведени от технологичните акции, промишлеността, потребителските и финансовите акции. Amazon, Apple и компанията-майка на Google Alphabet бележат ръстове. Енергийните акции са единствената основна индустриална група с понижение, докато суровият петрол поевтинява с почти 3% до $61,45 за барел, задълбочавайки спада си от връх през октомври до около 20%".

При пазара на облигации американските ДЦК леко поевтиняват, изпращайки доходността по 10-годишните облигации на ниво от 3,21%, каза още анализаторът. Доларът е малко по-слаб спрямо еврото и британския паунд, но поскъпва спрямо йената.

Целия коментар гледайте във видео материала.