UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Предизвикателство и алтернатива са сгъваемите смартфони

Виктор Джамбов, съавтор на подкаста „Транзистор“, UpDate, 26.09.2021 г.

20:28 | 26 септември 2021
Автор: Михаил Митев

Производителите на смартфони имат достатъчно сензори и данни, с които да определят моментното ни състояние. Въпрос на алгоритми и регулации е кога и как ще ги използват различните компани. Това сподели Виктор Джамбов, съавтор на подкаста „Транзистор“ в ефира на UpDate във връзка с амбицията на Apple Watch да определя когнитивните ни състояния.

Относно технологичния конкурент на Apple - Виктор Джамбов споделя, че се радва от появата на новите сгъваеми нетрадиционни модели на Samsung - Galaxy Z Fold3 5G и Galaxy Z Flip3 5G. Макар и след като през 2019 г. представят първия си сгъваем модел с "ужасяваща премиера", сега, 2 години по-късно се вижда колко много Samsung са извървели за реализацията на този сегмент - като са много по-здрави, с по-добър екран и предлагани с нетипечен стилус.

По думите на госта, предизвикателството на сгъваемите устройствата е след 2 години ползване да продължават да изглеждат в закупения им вид. В следващите 2-3 години ще бъдат закупувани от определен тип потребители, но технологичният скок е добра алтернатива, а и добър първи избор на флагмана Samsung да се противопостави на Apple през годината.

 

Цялото предаване гледайте във видеото.

Всички гости на предаването "UpDate" гледайте тук.