UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Интелигентна платформа за доставки с амбиция да завладее София

Виктор Ерменков, основател и главен изпълнителен директор, Berry City Courier, Update, 15.04.2021

20:03 | 18 април 2021
Автор: Александра Попова

Интелигентна платформа за доставки разкри амбициите си да завладее пазара на градски доставки в София до края на годината. 

Berry City Courier е микс от логистична и софтуерна компания, чиято цел е да улесни просеца по доставка, като го направи изцяло автоматичен. Това заяви Виктор Ерменков, основател и CEO, Berry City Courier, в ефира на предаването Update с водещ Елена Кирилова.

"Аз съм софтуерен програмист и се опитвам да реша проблемите чрез тези знания. Спецификите на нашата работа са свързани със сложността на процеса по доставка до крайния потребител. Хората в България са много динамични и е много трудно куриерът да дойде, точно когато на клиента му е удобно. Тук идва нашата задача. Ние се стараем клиентът да има информация в колко часа точно ще пристигне неговата поръчка".

От думите на госта стана ясно, че са успели да създадат платформа, която е напълно автоматизирана. 

"Все още има нужда от намесата на човек, но целият процес от това да влезе заявка, да се обработи и да се изпрати към куриера става напълно автоматично", уточни Виктор Ерменков.

"Ние се стараем да бъдем по-скоро софтуерна компания. Berry City Courier се явява като софтуерен посредник между търговеца и куриера".

Децентрализация на доставките е нещото, което различава платформата от останалите компании.

"Те работят с два тура – един събирателен, при който минава куриерът и събира пратките. Вторият тур е свързан с доставката на пратките до адреса на клиента. Ние, от друга страна, занасяме пратката от точка А до точка Б, като така се избягва нуждата от логистични центрове и нощни смени".

"В момента работим с около двама-трима куриери, като сме в процес на привличане на повече търговци", каза гостът.

"Целта ни през тази година е направим бранда ни все по-разпознаваем и да се установим като име за градска доставка в София и да правим по 3000-4000 пратки на месец до края на годината".

Цялото предаване гледайте във видеото.

Всички гости на предаването Update гледайте тук.