UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Програмиране за деца - мисия възможна

Ива Янкова, съосновател на Logiscool България, Update, 06.06.20

20:08 | 6 юни 2020
Автор: Хюлия Айваз

Платформата Scoolcode, която е на школата за програмиране Logiscool, расте заедно с децата. Постепенно трудността на командите, които се използват от децата, се увеличават. Това каза Ива Янкова, съосновател на Logiscool България, в предаването “Update” с водещ Елена Кирилова.  

“Започваме с блоковото програмиране, което с времето става по-трудно. Стигаме до този момент, в който има много интересно решение - как да стане преминаването от блоковото програмиране до текстовото. Имаме един миксиран режим, в който децата имат възможност в рамките на няколко срока да работят както с блоковото, така и с текстовото програмиране и да виждат взаимовръзката между двете”.  

Янкова посочи, че в школата може да се учи програмиране от 1-ви до 12-ти клас.  

“Преподаваме едно и също, но с различно темпо, в зависимост от това кога започваш да учиш”, обясни тя.  

Гостът посочи, че децата се обучават в продължение на час и половина веднъж седмично, а едно ниво е в продължение на един учебен срок.  

“В тези 90 мин. те завършват една програма, имат една готова игра. Имат усещането за успех, защото са завършили нещо, с което могат да се похвалят. Всеки път правим различна игра, с различни герои, декори, сцени”.  

Цялото интервю вижте във видеото.  

Видеа с всички гости на предаването “UpDate” може да гледате тук.