Все още липсва официално предложение от Мъск за превръщането на Tesla в частна компания

Комитет от трима директори ще разгледа предложението, ако се появи

18:13 | 14 август 2018
 Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg
Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

До момента Tesla не е получила официално предложение от основателя си Илон Мъск за превръщането ѝ в частна компания, съобщи бордът на директорите, писа Investor.bg като се позова на ВВС.

Производителят на електромобили е съобщил, че е създал специален комитет от трима директори, който да прецени подобно предложение. Мъск съобщи в Twitter на 7 август, че обмисля превръщането на Tesla в частна компания. В понеделник, посочва сайтът, той е заявил, че е обсъдил финансирането на плана си със Саудитска Арабия.

„Специалният комитет все още не е получил официално предложение от Мъск относно трансакция за превръщане в частна компания, нито е достигнал до определено заключение дали подобна трансакция е осъществима“, съобщават от компанията.

Членовете на борда на директорите Брад Бъс, Робин Денхолм и Линда Джонсън Райс ще бъдат включени в специалния комитет. Бъс беше главен финансов директор в продължение на две години на компанията за слънчеви панели SolarCity, след което се оттегли през 2016 г. Tesla купи SolarCity същата година, уточнява Investor.bg.

Повече за изявлението четете на Investor.bg.