Лятното училище на фондация Атанас Буров учи младите как се гради инвестиционен бизнес

Георги Български, член на Съвета на директорите на БФБ-София, в Boom&Bust, 29.05.2016

21:36 | 29 май 2016
Автор: Севделина Илиева
Георги Български, член на Съвета на директорите на БФБ-София. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Георги Български, член на Съвета на директорите на БФБ-София. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Квалификацията се създава в практиката и това е акцентът в лятното училище на фондация „Атанас Буров”, което се организира съвместно с БФБ. Целта му е да покаже на студентите с интерес към финансите как се гради инвестиционният бизнес. Това заяви Георги Български, член на Съвета на директорите на БФБ-София, в предаването Boom&Bust по Bloomberg TV Bulgaria.

Той разказа повече за програмата и коментира финансовото образование у нас. "Освен стандартната програма по финансов анализ, която включва анализ на публични компании в България, студентите ще трябва да изпълнят и практическа задача. Те ще трябва да направят пълен анализ на една компания и да го представят пред жури." В програмата са предвидени и обучения във връзка с новите тенденции във финансовия свят -  поведенчески финанси, value investing и др. За първи път ще има лекция за представяне на борсово търгуваните продукти. Лектори ще бъдат изявени експерти от финансовите среди. 

Български коментира и функцията на капиталовия пазар, като заяви, че той е трамплин за развитието на икономиката. "Той е място за допълнително финансиране на компаниите и намиране на стойност." Според експерта секторът има голяма нужда от добре подготвени кадри, които да се завърнат от чужбина и да помогнат за развитието на българския капиталов пазар. 

Повече може да видите тук: