Митове и реалност за спортуващия българин

Лазар Радков в Boom & Bust, 10.09.2017

21:30 | 10 септември 2017
Автор: Кирил Петков
Лазар Радков, основател Live to Lift. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Лазар Радков, основател Live to Lift. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Основните два извода, които можем да направим въз основа на проучванията в областта на правилното хранене през последните 50 години, са първо - храни се с богата на разнообразни хранителни вещества храна и не преяждай, и се движи. Това каза основателят на Live to Lift Лазар Радков в предаването Boom & Bust на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Физическата активност не е нужно да бъде например един час, да бъде във фитнес зала. Важното е да се движим всеки ден, макар и по десет минути, каза още гостът.

"68% от българите се опитват да отслабнат", подчерта Радков, но в същото време "78% от българите не пипват никакъв спорт и това ни класира на чутовното последно място в Европа по спортуващи, като процент от населението. В същото врече водим в две класации - по сърдечно съдови заболявания и пушене".

Каква е основната идея на новата книга на Радков "Яж шоколад и отслабвай"? До къде стигна инициативата "30 за 30"? Какви са новите проекти, по които работи екипът на Live to Lift? Защо "30 е новото 50"?