Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Публично-частните партньорства са пътят към успешен бизнес в Персийския залив

Аспарух Карастоянов в Клуб Инвестор, 16.07.2016

23:43 | 16 юли 2016
Автор: Кирил Петков
Аспарух Карастоянов, председател на Българо-катарския бизнес съвет към БТПП. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Аспарух Карастоянов, председател на Българо-катарския бизнес съвет към БТПП. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пътят за развиване на българо-иранските бизнес отношения минава през създаването на съвместни предприятия с участие на държавата. Това каза Аспарух Карастоянов, председател на Българо-катарския бизнес съвет към БТПП.  В предаването "Клуб Инвестор" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков той коментира приключилата тази седмица официална българска визита в Иран.

"На времето имахме съвместни транспортни предприятия и може би трябва да се създадат отново. Държавата трябва да влезе във варианта на публично-частно партньорство, да застане с гаранции и това е единственият път. Това е правилният подход към всички страни в Персийския залив". 

По повод възможността България да продаде ядрен реактор на Иран Карастоянов каза, че "самата ситуация е доста неизяснена, защото партньор е руската страна и без някакво тристранно споразумение едва ли ще се постигне напредък".

"Предложеният от Иран транспортен коридор България - Армения - Грузия - Иран е може би най-положителният резултат от това посещение", каза още специалистът. 

Аспарух Карастоянов направи и прогноза за гореща война в рамките на 2-3 години по оста Рияд – Техеран.

Вижте целия коментар: