Попов: Българите са похарчили около 1 млрд. лева онлайн през 2015

В развитие, 03.03.2016

20:41 | 3 март 2016
Обновен: 20:43 | 3 март 2016
Мартин Попов, генерален мениджър на Interactive Share
Мартин Попов, генерален мениджър на Interactive Share

Мартин Попов, генерален мениджър на Interactive Share говори за реклама, за размера на рекламния пазар по сфери, за ефективността на инвестициите, направени в реклама и за това кои ще бъдат ключовите събития за рекламния пазар у нас през 2016 в предаването В развитие в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

През последните 2-3 години има драстичен бум на инвестициите в онлайн реклама в България. Виртуалната реалност все повече ще навлиза в нашия живот, което ще продължи да подхранва този бум, каза Попов.

Най-новите данни за развитието на дигиталния маркетинг в България ще бъдат публикувани на 31 март на най-големия дигитален форум IAB, в който желаещите могат да се запишат за участие на адрес forum.iabbulgaria.bg.  

„Наблюдава се тенденция малки и средни компании да навлизат в сектора на дигиталната реклама, защото те нямат възможността да рекламират на по-скъпите канали, като телевизия“, каза генералният мениджър на Interactive Share.

Водещият модел, който се използва в бизнеса е цена на клик, който използват големи компании, като Google.

Пазарът на онлайн реклама в България е около 100 млн. лева, а българите са похарчили около 1 млрд. лева онлайн през 2015, каза мартин Попов, базирайки се на опита си в индустрията, тъй като официални данни по темата няма.

Google и Facebook са водещи за пазара на дигитални реклами.

Вижте повече във видеото с целия разговор: