IPO-то на Traton на VW може да е най-голямото в Европа за 2019

Андреас Реншлер, главен изпълнителен директор на Traton, дъщерно дружество на Volkswagen за камиони и автобуси

17:00 | 14 май 2019
Обновен: 17:56 | 14 май 2019
Андреас Реншлер, главен изпълнителен директор на Traton, дъщерното дружество за товарни коли и автобуси на Volkswagen AG (VW), по време на общото годишно събрание на концерна, Берлин, 14 май 2019. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg
Андреас Реншлер, главен изпълнителен директор на Traton, дъщерното дружество за товарни коли и автобуси на Volkswagen AG (VW), по време на общото годишно събрание на концерна, Берлин, 14 май 2019. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Андреас Реншлер, главен изпълнителен директор на Traton, дъщерно дружество на Volkswagen за товарни камиони и автобуси, коментира решението на автопроизводителя да поднови плановете си за частична продажба на подразделението. Продажбата на акции вероятно ще е най-голямото първично публично предлагане в Европа за тази година, като общата пазарна оценка може да достигне 30 млрд. евро. Реншлер говори в предаването "Bloomberg Markets: European Open" с Мат Милър, Bloomberg News.

Директорът приветства решението на концерна, като посочи, че въпреки несигурната пазарна среда, подразделението може да върви напред и да развива своята стратегия.

С постъпленията планираното първично публично предлагане Traton ще укрепи партньорствата си по света и ще се придържа към стратегията си за световна верига на стойност.

Подразделението присъства в Китай чрез партньорството си с държавната Sinotruk:

"Много сме доволни от това сътрудничество, като увеличаваме пазарния си дял и стъпка по стъпка разработваме технологии. За нас, както и за всички, Китай е много важен пазар."

На фона на инвестициите за 50 млрд. евро на Volkswagen в електрификация на потребителския автопарк бъдещето в този аспект при товарните коли е малко по-различно, коментира той.

Според Реншлер Traton трябва да предложи пълен спектър на избор за потребителя, чиито изисквания са различни. Затова той сподели, че не очаква да види драстична промяна за следващите няколко години в това направление. 

Пълната електрификация при доставки в рамките на града е възможно решение за потребителските коли, но при един голям строителен камион или тир ситуацията е напълно различна.

Затова трябва да предложим широк спектър на различни технологии, а движещият фактор винаги е потребителят и общите разходи по притежание за потребителя, тъй като те са основата на решението за покупката на превозно средство, какъвто и да е неговият тип задвижване.

Директорът определи като "много стабилен" европейският пазар на камиони, който е най-големият за компанията. Търсенето до края на годината също остава устойчиво. 

Пазарът ни за камиони в Бразилия също нараства стъпка по стъпка - той е вторият ни по големина пазар.

Той посочи че, пазарът на товарни коли е традиционно предвидим в рамките на 6-8 месеца и коментира, че изгледите за Traton са много добри.

Очаквайте видео.