Сингапур разпределя честота за поне две 5G мрежи

Емили Чанг, Bloomberg, за Lyft, Clarity Money на Goldman Sachs и 5G развитието в Сингапур

11:24 | 8 май 2019
Обновен: 20:41 | 4 юни 2020
Търговски и жилищни сгради в Сингапур. Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg, коментира от Сан Франциско водещите технологични заглавия.

В своя първи финансов доклад, откакто стана публична, Lyft надмина очакванията на анализаторите за продажбите, но не даде сигнал за край на харчовете си. Компанията прогнозира приходи за второто тримесечие от 800 до 810 млн долара, докато анализаторите очакваха 782 млн. долара. Освен това продажбите са нараснали с 95% до 776 млн. през първото тримесечие.

Докато старата школа финансови фирми помагат на клиентите си да премахват плащанията за услуги, които вече не ползват като абонаменти за Netflix или за членство във фитнес, приложения като Clarity Money на Goldman Sachs помагат на потребителите, които искат да прочистят своите сметки от повтарящо се таксуване. В някои случаи приложенията могат да отменят таксите или да предоговарят цената им. Понякога дори могат да намаляват спестяванията на клиентите.

Към мобилните оператори в Сингапур са отправени искания да пристъпят напред в пускането на 5G безжични услуги най-рано догодина. Местното правителство планира да разпредели радиочестотен спектър за поне две мрежи. В сравнение със страни като Южна Корея и САЩ, които започнаха да предлагат ограничени търговски услуги тази година, Сингапур е по-бавна във въвеждането на 5G.