Пазарите нямат пространство за по-голямо допълнително покачване

Фреди Лейт, главен инвестиционен директор в Latitude Investment Management

17:50 | 26 февруари 2019
Обновен: 12:27 | 3 юни 2020
Снимка: Christophe Morin/Bloomberg

Фреди Лейт, главен инвестиционен директор в Latitude Investment Management, коментира сегашното състояние на пазарите и накъде смята, че са се насочили те. 

Наблюдавахме силен ръст на облекчение след доста тежко четвърто тримесечие, което изненада отрицателно доста хора и може би беше по-агресивно, отколкото заслужаваше.

Според нашите опростени модели сме се възстановили с почти ¾ от това, което заслужават пазарът, посочи Лейт. Въпреки това според него сегашната пазарна ситуация е много измамлива.

Икономистът смята, че пазарите все още остават сравнително скъпи и могат да изгубят инерция по отношение на финансовите резултати.

Макрокартината в основата изглежда да се влошава, докато капиталовият пазар продължава да се покачва. Все още има въпроси относно Фед и паричната политика, затова за мен пазарите са в много трудно положение за заемане на позиция.

Вероятно обаче нямат пространство за по-голямо допълнително покачване, допълни той.

В следващите няколко години пазарът ще е характеризиран от сравнително ниска, но положителна възвращаемост и от високи равнища на волатилност, прогнозира още Лейт. 

Очаквайте видео.