YouTube Music с опция без реклами и за офлайн достъп

Платформата обеща локален подход към потребителите - наема експерти от цял свят

15:10 | 19 май 2018
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

YouTube Music обещава локален подход към слушателите и наема експерти от цял свят, за да ѝ помогнат да се бори с Apple и Spotify, пише Investor.bg. 

Видео платформата иска да даде тласък на своята възобновена абонаментна музикална стрийминг услуга в по-локален аспект, коментират представители на компанията, която е собственост на Google.

Създатели на музикални програми в страни като Франция и Бразилия са сред топ инвестициите, които YouTube твърди, че прави, за да отговори на проблемите, които оставиха Google далечен конкурент на Spotify Technology и Apple в онлайн музикалните абонаменти в глобален мащаб. Анализатори твърдят, че оценяват броя на абонатите на Google на около 10 млн.

Компанията има редактори, които създават аудио плейлисти за нейната услуга Google Play Music, но те имат много по-малка роля в приложението YouTube Music, което е насочено повече към видеото.

Тази седмица компанията обяви, че променя своите музикални абонаменти и планира по-голяма маркетингова кампания, за да улесни потребителите, които са объркани от различните опции.

Аудио стриймингът и селекциите от експерти ще бъдат основата на YouTube Music, а срещу цена от 10 долара месечно потребителите няма да чуват реклами и ще имат офлайн достъп до съдържание.

Новото приложение, което беше обявено тази седмица, стартира в САЩ, Австралия, Нова Зеландия и Мексико.

Ти Джей Фоулър, който съблюдава YouTube Music, твърди, че подходът е локален, но подсказа, че софтуерът ще достигне Европа и Азия по-късно тази година.

“Наемаме служители и работим усилено по изчистване на каталога и уверяването, че отразяваме всичко, което се случва на културно ниво”, обясни той.