Светът е бизнес

Всеки делник от 20:30 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Израел - стартъп нацията, привличаща 14% от световния рисков капитал

Петър Иванов, изп. директор на АмЧам, Светът е бизнес, 17.06.2019

21:00 | 17 юни 2019
Обновен: 03:24 | 7 юни 2020
Петър Иванов, изп. директор на АмЧам. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

14% от световния рисков капитал отива в Израел. Тя като държава не участва в целия развой на процес, а се включва, когато види развитие в ползи на всички сфери. Това коментира Петър Иванов, изп. директор на АмЧам, в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков.

InnoStart Forum 2019 се провежда съвместно с Israel-America Chamber  - имаме мрежа от камера в целия свят и 42 в Европа, посочи Петър Иванов.

"Израел в момента е държавата с най-голям брой инженери на глава от населението. Там отдавна се инвестира в иновации във високотехнологичния сектор. Създава се успешната Israel Innovation Authority".

Асоциацията на стартъпите, на венчър капиталистите са наши партньори, спомена Петър Иванов. "Каним хората от цялата екосистема в Израел. Екосистемата - това са образованието, стартъпите, рисковият капитал, държавните учреждения в подкрепа на бизнеса и националната регулаторна рамка", допълни той.

Директните чуждестранни инвестиции отдавна вече не са актуални, твърди Петър Иванов. Трябва да се научим да се рекламираме, за да усвоим повече инвестиции, счита той.