В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Компаниите с кауза се разрастват три пъти по-бързо от конкурентите си

Д-р Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ в България, В развитие, 04.12.2020

13:30 | 4 декември 2020
Обновен: 14:57 | 4 декември 2020
Автор: Радостина Ивчева

Компаниите с кауза имат по-голям пазарен дял, отчитат три пъти по-бърз растеж и са много по-устойчиви от конкурентите си. Това заяви д-р Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ в България, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Събитието „GIVE 2 GROW“, което ще се проведе на 11 декември, е част от усилията на УНИЦЕФ да помогне на бизнеса не само да оцелее, да спаси служителите си, но и да се развива устойчиво“, обясни гостът.

 „Бизнесите с кауза са много по-успешни от конкурентите си и служителите им са по-ангажирани с дейността на компанията. Тези бизнеси получават и по-голяма лоялност от своите клиенти“.

Муита коментира също така, че милиниалите искат да работят с бизнеси, които имат социална кауза. По думите й, ако бизнесът предприеме действия за постигане на Целите за устойчиво развитие на ООН, това ще помогне за просперитета на целия свят.

„Наясно сме, че клиентите са движени от емоциите, но това се отнася и за инвеститорите. Компаниите с кауза имат най-голям принос за служителите им, защото това показва, че бизнесът се  грижи за тях и семействата им“.

Всяка такса за участие на събитието ще бъде дарение за Програмата на УНИЦЕФ за приобщаващо образование, която подпомага децата със специални потребности.

„Имаме нужда от платформа, която е различна от обичайната и която дава достъп на децата до всички необходими контакти, и предоставя всичко необходимо за обучението им в зависимост от техните потребности“.

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на „В развитие“ може да видите тук.