В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Борсите са напът да изпратят най-лошата си седмица от март насам

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 30.10.2020

13:18 | 30 октомври 2020
Обновен: 13:36 | 30 октомври 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Акциите в световен мащаб, както и тези в Европа, са напът да отчетат най-лошия си седмичен спад от март насам на фона на опасения за възстановяването на икономиката на Европа, докато някои страни отново върнаха по-строгите ограничителни мерки заради разпространението на коронавируса. Това каза д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Опасения относно перспективите за технологичните гиганти подхранват днешния спад в цените на акциите, като разочарованието на инвеститорите от отчетите на някои от тях се видя и в следборсовата сесия в САЩ“.

В четвъртък ЕЦБ сигнализира, че може да бъде предоставен допълнителен паричен стимул веднага след декември, след като управителят Кристин Лагард предупреди, че рисковете за икономическите перспективи на блока са "очевидно" наклонени надолу поради нарастващите случаи на COVID-19 и новите ограничителни мерки на континента.

В същото време по думите на Магдалена Иванова цените на петрола се насочват към второ месечно понижение и сега за пазарите насочват погледи към срещата на ОПЕК + в края на ноември, когато членовете на картела ще решат дали да забавят планираното облекчаване на съкращенията на производството.

Целия разговор вижте във видео материала.

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.