В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Оптимизмът се прокрадва на пазарите след разпродажбите на технологичните компании

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 9.09.2020

12:43 | 9 септември 2020
Обновен: 13:43 | 9 септември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

На капиталовите пазари в сряда можем да кажем, че се прокрадва оптимизъм на фона на разпродажбите на технологичните компании в предишните сесии, заяви д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„По време на вчерашната търговия на Wall Street Nasdaq се срина с 4,1%, като показателят изтри над 3% от стойността си миналата седмица, слагайки край на воденото от технологичните акции рали на Wall Street“.

По думите на д-р Иванова разпродажбите на технологичните акции са се пренесли и в Европа, като вчера секторът е отписал около 2%, а Stoxx 600 е затворил със спад от над 1%.

„Днес обаче в Европа ситуацията изглежда доста по-спокойна, поне в първите часове на търговията“.

Д-р Иванова отбеляза, че успокояване се вижда и на петролните пазари, където цените на WTI и Брент се повишават с по над 1%, след като вчера Брент се срина до нива от под 40 долара за барел за първи път от края на юни.

„Паундът се насочва към най-продължителната си спад от март поради опасения, че преговорите на Великобритания с ЕС могат да се провалят заради промени в споразумението за Brexit. Британската лира в сряда сутринта дори достигна шестседмично дъно спрямо еврото“.

Магдалена Иванова обясни, че трейдърите отправят поглед към утрешното заседание на Европейската централна банка, като ще се следи за реакции по отношение на силното евро.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.