В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Напрежението между САЩ и Китай отново е в полезрението на инвеститорите

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, „В развитие“, 18.08.2020

12:53 | 18 август 2020
Обновен: 15:42 | 18 август 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Напрежението между САЩ и Китай отново се превръща в един от водещите фактори, определящи движенията на пазарите, каза д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„След като европейските акции отвориха на червена територия около обяд българско време, правят опит да се възстановят, като смесена беше и азиатската сесия“.

По думите на д-р Иванова напрежението на пазарите в момента е в резултат на обявените нови ограничения за Huawei от страна на администрацията на американския президент Доналд Тръмп.

По отношение на петрола главният редактор на bloombergtv.bg обясни, че въпреки обявеното спазване на съкращенията от страна на ОПЕК той е под натиск, макар и да се търгува със слаби отстъпления в цената.

„2020 г. не се оказа никак добра за долара, като тази тенденция на отслабване на американската валута продължава и през тази седмица. Доларовият индекс се понижава за пета поредна сесия, като се задържа на най-ниското си ниво от май 2018 г.“

Магдалена Иванова посочи и причините, които в момента оказват негативен ефект върху долара, като сред тях са опасенията относно икономическото възстановяване на САЩ, несигурността около споразумението за допълнителни стимули в страната и нарастващото напрежение между Вашингтон и Пекин.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.