В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Equinix България: Бъдещето е в мултиклауд решенията

Здравко Николов, изпълнителен директор на Equinix България, В развитие, 10.07.2020

13:43 | 10 юли 2020
Обновен: 21:00 | 10 юли 2020
Автор: Стефимир Гроздев

Бъдещето е в мултиклауд решенията. В момента много от технологиите предполагат надеждно и лесно пренасянане на данни в клауд доставчик. Ако те станат повече, това ще бъде предизвикателство. България има голям потенциал за развитие в това направление. Това мнение изрази Здравко Николов, изпълнителен директор на Equinix България, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

Николов обясни, че частната взаимосвързаност е оптична свързаност между клиентите в рамките на един или различни изчислителни центрове.

"Все повече крайни клиенти използват частна свързаност за достъп до клауд провайдърите".

Според госта пандемията е сериозен проблем от оперативна гледна точка за операторите и от гледна точка на начина на правене на бизнес от страна на клиентите.

"Огромна част от клиентите имат необходимост да извършват повече операции без физическа наличност на хора. Правят се срещи и обработка на документи онлайн".

Сред приложенията на облачните услуги у нас Николов посочи, че част от тях са свързани с електронна поща и с офисни услуги. По думите му в България част от документите и услугите от публичината администрация все още не са дигитализирани, а може да се намерят решения, синхронизирани с българския пазар и законодателство.

По повод разширения достъп до Alibaba Cloud на клиентите от цял свят и партньорството ѝ с Equinix Здравко Николов отбеляза, че това е добре премислен ход и е възможност за българските клиенти. 

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.