В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

За Тръмп вече се съди по делата му, а не по обещанията му

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, В развитие, 06.07.2020

13:42 | 6 юли 2020
Обновен: 16:22 | 6 юли 2020
Автор: Цветан Кръстев

Според някои от последните социологически проучвания има двуцифрена разлика в полза на кандидат-президента на Демократическата партия Джо Байдън срещу президента на САЩ Доналд Тръмп в някои ключови щати. Това е сигнал, че преизбирането на Тръмп със сигурност е много спорно. В крайна сметка сега Тръмп не е бунтовник срещу лидера на Белия дом, а е президент. Последователите му вече ще го съдят по неговите дела, а не по обещанията му. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

По думите на Попов Тръмп играе по тънката струна на патриотизма в американската душа, но междувременно най-голямата икономика в света е напът да регистрира 3 млн. потвърдени случаи на коронавируса. "Несигурната заетост и тежкото положение на здравната система стават все по-очевидни", допълни той. 

"Неуспехът на Тръмп като кризисен мениджър в рамките на коронакризата разрушава лоялността на последователи в неговата партия. Има данни, че все повече жени и възрастни хора се отказват от подкрепата си към Тръмп".

Попов коментира, че на националния празник на САЩ на 4-ти юли бяха отчетени нови 43 хиляди случаи на коронавируса в страната. "САЩ продължават да са на първо място в света по брой заразени и починали от болестта", заяви Попов. 

"В речта си за 4-ти юли Тръмп не даде ясна визия за евентуалния втори мандат, но обеща да създаде национална градина на американските герои, в която да се възхваляват историческите личности на страната. Тръмп заложи за пореден път на патриотизма и национализма. Американският президент обяви предизборната кампания за културна борба срещу разгневената левица". 

Вижте целия разговор във видеото. В него може да чуете за изминалите избори в Хърватия и за увеличението на капитала на Първа инвестиционна банка. 

Всички гости на "В развитие" вижте тук.