В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Инвеститорите трябва да са с повишено внимание към стоковите пазари

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 30.06.2020

14:15 | 30 юни 2020
Обновен: 16:53 | 30 юни 2020
Автор: Стефимир Гроздев

Смесената картина в началото на втората половина на годината предполага, че инвеститорите трябва да бъдат внимателни към факторите, които движат търговията на стоковите пазари, заяви д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"При търговията с петрол втората половина на 2020 г. ще зависи от няколко фактора. Сред тях е евентуално възстановяване на потреблението и спазване на споразумението на ОПЕК+. Има риск обаче при нарастване на шистовото производство в САЩ да се окаже допълнителен натиск върху пазара".

По отношение на златото д-р Иванова подчерта. че търсенето на инвестиционно злато остава стабилно. Тя обаче обясни, че както има очаквания цената на ценния метал да продължи да върви нагоре до нива от 1800-2000 долара за тройунция, така според други пазарни анализатори златото може да поевтинее, тъй като намалява търсенето на активи убежища.

"Медта, която е напът да изпрати най-доброто си тримесечие от 2010 г., се очаква да продължи да поскъпва заради липсата на достатъчно предлагане на пазара".

"Настроенията на пазарите  в началото на седмицата са положителни.Dow Jones започна седмицата с ръст от 580 пункта – най-доброто представяне на водещия бенчмарк в САЩ от 5 юни насам, когато записа повишение от над 3%. S&P 500 нарасна с 1,5%. Nasdaq се повиши с 1,2%. Европейските индекси се движат в зелената зона въпреки ръста в броя на заразените с коронавирус по света. В Азия пазарите отчитат положително настроение след по-одобрите данни за производствения сектор в Китай", заяви още д-р Магдалена Иванова.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.