В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Туроператори и агенти очакват загуби до 80% заради коронакризата

Даниела Стоева, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенции (АБТТА), В развитие, 26.06.2020

14:16 | 26 юни 2020
Обновен: 16:51 | 26 юни 2020
Автор: Николета Рилска

Към момента ситуацията за туристическия бизнес у нас остава непроменена - обстановката е нестабилна, работи се в необичайни обстоятелства. По отношение на туроператорите и агентите очакванията са загубите да достигнат 80%. Това каза Даниела Стоева, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенции (АБТТА), в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова

Стоева посочи, че продължава да има анулирани резервации за лятото, като при всяка една негативна новина около коронавируса потребителите се стресират. 

“Хората трябва да са спокойни, че могат да пътуват и тогава ще започнат да резервират”. 

Според нея слабият юни не е изненада за сектора, тъй като той е зависим от въздушните връзки. 

“Първо стартира вътрешният туризъм, на втория етап ще има туристически обмен между съседните страни. Все още имаме известни спънки по отношение на входящия туризъм”. 

По думите на експерта тази година със сигурност ще остане в историята, не може да има сравнение с предходни години. 

Тя обаче изтъкна, че на фона на усложнената ситуация допълнителен проблем у нас е била липсата на реклама и правилните послания. 

Стоева коментира и кризата като възможност.

“България може да се препозиционира от евтина дестинация в дестинация за много по-качествен продукт, какъвто ние наистина имаме”, смята тя. 

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук