В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Европейските акции почти без промяна в днешната сесия

В развитие, 21.03.2016

13:30 | 21 март 2016
Обновен: 02:11 | 22 март 2016
Автор: Investor.bg
Себастиан Салек. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Себастиан Салек. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Виждаме съвсем леко понижение на европейските акции, които обаче до голяма степен запазват нива си. 2/3 от компаниите в индустриалния сектор се търгуват с понижение, като загубите са водени от миннодобивните и енергийните компании. Загубите бяха компенсирани, след като BASF и Bayer поведоха индекса нагоре на фона на спекулациите за евентуално сливане с Monsanto. Toва каза в ефира на "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria пазарният анализатор Себастиан Салек от Bloomberg в Лондон.

Петролът увеличава загубите си за втори пореден ден, след като по-рано достигна тримесечен връх. Причина за това се крие в повишаването на броя на нефтените платформи в САЩ, коментира още Салек.

В последните два часа чухме, че IHS и Markit обмислят сливането си. Това би създало компания с обща стойност от над $13 млрд., чиито продажбите могат да достигнат над $3,3 млрд. Само преди седмица Deutsche Bоеrse и LSE официално обявиха, че са договорили сливането си. Това ще затегне търговията на европейския пазар за две от най-големите компании, каза още той.

Вижте целия коментар във видеото: