В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Връщане на Иран към ядрената сделка може понижи цената на WTI до под 50 долара за барел

Мартин Митренцев, форекс анализатор, В развитие, 04.09.2019

20:11 | 4 септември 2019
Мартин Митренцев, форекс анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Мартин Митренцев, форекс анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Възможността Париж да гарантира кредитна линия от 15 млрд. долара на Иран за връщането на страната в ядреното споразумение може да понижи цената на лекия суров петрол (WTI) до ниво от около 50 долара за барел. Това каза Мартин Митренцев, форекс анализатор, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Гостът коментира и волатилността на валутните пазари, като отбеляза, че напоследък тя е предизвикана основно от политически събития.

Намаление на лихвените проценти от Европейската централна банка с 20 базисни пункта на следващото ѝ заседание през септември се очаква на 80%, отбеляза Митренцев.

Само след няколко часа предстои и гласуване в британския парламент за отмяна на възможността за Brexit без сделка и отлагане на процеса, като почти на 100% е сигурно, че то ще бъде прокарано, каза още Митренцев.

„В момента стойността на паунда продължава да се покачва, вероятно ще видим подобно увеличение и в следващите няколко дни“.

Според госта от основно значение за стойността на щатския долар ще е евентуално следващо понижение на лихвите от Федералния резерв.