В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Инфлацията в САЩ ще бъде водеща за пазарите в наситената с данни седмица

Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, "В развитие", 26.02.2024 г.

16:24 | 26 февруари 2024
Обновен: 16:41 | 26 февруари 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Американските фючърси дадоха сигнал за пауза при акциите в рекордния ръст и инвеститорите се готвят за наситена с данни седмица, включително любимия индекс на Фед за инфлацията. Tова коментира Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водеща Веселина Спасова.

Контрактите върху S&P500 и Nasdaq100 останаха без особена промяна след като Уолстрийт приключи ралито от края на миналата седмица, повлечено надолу от акциите на компаниите с най-голяма капитализация.

Книжата на Berkshire Hathaway добавиха 5.5% преди отваряне и доближиха конгломерата на Уорън Бъфет към пазарна капитализация от 1 трлн долара.

Американските държавни облигации и доларът останаха стабилни.

Минните компании натежаха над Stoxx Europe 600, който отстъпи с 0,3% от рекордните нива в петък при затваряне.

Rio Tinto и Anglo American поведоха спадовете на сектора на основните ресурси заради притеснения за китайското търсене.

Акциите на строителите на жилища във Великобритания поевтиняха след като антитръстовият регулатор на Острова започна разследване на 8 компании от сектора за предполагаемо споделяме на поверителна информация за конкуренцията.

Петролът продължи седмичния спад с още загуби и трейдърите очакват нови признаци за търсенето и баланса през март и след това.

Желязната руда падна близо до октомврийско дъно след като миналата седмица изтри 9% поради надеждите за подновяване на търсенето на стомана в Китай след края на ваканцията за Лунната нова година.

Тази седмица инвеститорите пренасочват внимание от отчетите към пороя от икономически данни.

В четвъртък излизат личните потребителски разходи, индекс, следен от Фед. Данните за БВП на САЩ за четвъртото тримесечие ще бъдат публикувани в сряда и трейдърите ще следят коментарите на представители на Фед за пътя на лихвите.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.