В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Акциите в Европа поскъпват въпреки мрачната прогноза на Intel

Пазарен коментар на Валъри Тайтел, Bloomberg Лондон, "В развитие", 27.01.2023 г.

16:00 | 27 януари 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Оживлението на фондовите пазари стихна днес следобед след като производителят на чипове Intel обяви мрачна прогноза за тримесечието при закриването на сесията в четвъртък. Това разпали опасенията около печалбите на компаниите. Акциите на Intel изгубиха 11% преди отварянето., но акциите в Европа поскъпват. Това каза Валъри Тайтел, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водеща Вероника Денизова.

В Европа, Stoxx 600 добавя 0,2% и продължава с печалбите от вчера. DAX in Germany and the CAC in France се покачват с почти еднакъв процент. Еврото се търгуваше без промяна спрямо щатския долар на ниво 1.09.

Британският FTSE нарасна с 0,1%. Лирата поевтиня спрямо долара и се търгува на 1.24, с четвърт процент по-малко от вчера. Министърът на финансите Jeremy Hunt направи изказване днес. Той пренебрегна призивите за намаляване на данъците в страната и твърди, че напускането на ЕС може да е катализатор за просперитет и представи план за растеж.

Американските фючърси от S&P 500 се понижиха с 0,2%. Технологичните фючърси от Nasdaq се понижиха с почти половин процент. Преди доклада на Intel, американските пазари бяха затворили на повече от едномесечен връх. Те все още се готвят да запишат най-силния си месец от юли насам.

Следващата седмица за пазарите ще бъде доста натоварена. Английската и Европейската централна банка, както и Федералният резерв в САЩ ще проведат заседания за паричната си политика, а ще излязат данни и за инфлацията в няколко европейски страни и за трудовия пазар в САЩ .

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.