В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Спадът на британската лира не е вследствие на Brexit

В развитие, 25.02.2016

20:29 | 25 февруари 2016
Автор: Investor.bg
Йордан Кирилов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Йордан Кирилов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Поскъпването на йената напоследък се дължи на колебливото представяне на повечето от останaлите валути и финкцията, че тя е валута убежище. Не виждам стабилност на японската йена. Икономиката на страната се представя зле въпреки големите стимули. Правителството не постига добри резултати, но все пак е стабилно и трудно можем да станем свидетели на големи сътресения и разпродажби на финансовите пазари. Това коментира индивидуалният трейдър Йордан Кирилов в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Централните банкери на Япония се опитват с еднакви действия да постигнат различни резултати, заяви още той, като обясни, че дори да имат някакъв успех интервенциите на централните банки, тяхното последващо изтегляне ще предизвика други деформации на други пазари.

По думите му при британския паунд се наблюдава дългосрочен низходящ тренд. От няколко седмици наблюдаваме корекция. Очевидно е, че трендът не е обърнат. Трябваше много сериозен катализатор, за да продължи той. В този случай катализаторът се оказва възможността за евентуален Brexit. Спадът на британската лира не е вследствие на Brexit, а по-скоро е подпомогнат от него. „Британската лира просто си следва посоката“, посочи трейдърът.

Вижте целия коментар във видеото: