Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Евро 2020: Пандемията все още затруднява доставките на телевизори

Светослав Драгиев, мениджър регион Балкани в Sony Europe, „Бизнес старт“, 11.06.2021 г.

12:15 | 11 юни 2021
Обновен: 15:25 | 14 юни 2021
Автор: Надя Манова

Големите спортни събития традиционно предизвикват засилен интерес към телевизорите. Очакванията на бранша са Европейското първенство по футбол, което се открива тази вечер (11 юни), да повиши продажбите на нови устройства. Това стана ясно по време на разговора на Светослав Драгиев, мениджър регион Балкани в Sony Europe, с водещия Христо Николов в предаването „Бизнес старт“.

Пазарът на електроника не беше толкова засегнат от пандемията, но доставките на телевизори бяха затруднени и проблемите все още не са преодолени, уточни Драгиев.

"Ковид успя да разстрои световната икономика. Това доведе до големи забавяния на доставките и до повишение на цените на техниката.“

В България се продават по 400 хил. – 500 хил. телевизора годишно, допълни Светослав Драгиев.

Според него в момента надпреварата между компаниите производители е навсякъде: при картината, при звука и при smart функциите. Специално за картината най-важно е да бъде постигнато реалистично предаване на цветовете.

През последните години телевизионните устройства търпят голяма еволюция по отношение на размера и използваните технологии.

“OLED е нов вид панел, който е драстично по-различен от LCD екраните.”

Гостът коментира и темата за зелените амбиции на ЕС.

„Ние сме една от най-екологичните компании в бранша. Имаме цел до 2050 г. да постигнем нулев отпечатък върху природата. Идеята е да влагаме напълно възобновяеми материали в нашите продукти“, каза Драгиев.

„Такива са 40% от всичките материали в новата ни гама телевизори. Новите модели стават и все по-енергийноефективни.“

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.