Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Хлябът за българите е гарантиран, реколтата ще е добра

Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Бизнес старт, 07.07.2020

10:35 | 7 юли 2020
Обновен: 12:26 | 7 юли 2020
Автор: Цветан Кръстев

В нито един момент през извънредното положение и сега по време на извънредната епидемиологична обстановката не сме оставили населено място без хляб. Закъснение на доставките на хляб само с няколко часа би предизвикало огромна паника сред населението. Това каза Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

„Качественото на суровината за производството на хляб е гарантирано. Очакваме, че реколтата ще бъде добра. Хлябът за българите ще бъде гарантиран“.

Тя обясни, че българските хлебопроизводители имат изключително високо ниво на хигиенни изисквания и предприемат стриктни мерки за защита на здравето на служителите.

"Кризата с коронавируса се отразява тежко върху всеки бранш. Но хлебарите не спряха да работят, взеха се извънредни мерки за безопасност, които са в сила и сега, с което повишихме себестойността на нашите продукти".

Кукушева заяви, че свитото потребление е довело до намаляване на оборотите. „Т.нар. ситничари, които предлагат закуски, бяха тотално затворени“, допълни тя. 

„Очакваме да бъдем включени в мярката за подпомагане от програма за развитие на селските райони, която предвижда подкрепа с парични средства на постоянно заети работни места. Фирми, които не са намалили персонала си, е справедливо да бъдат подкрепени".

Вижте целия разговор във видеото.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.