Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

БАТА: Невъзможно е летният сезон да бъде спасен

Светлана Атанасова, председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), Бизнес старт, 29.06.2020

10:42 | 29 юни 2020
Обновен: 12:31 | 29 юни 2020
Автор: Магдалена Иванова

Невъзможно е летният сезон да бъде спасен, но дано все пак да има сезон, заяви Светлана Атанасова, председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Сектор туризъм се намира в периода на най-голямото си изпитание по целия свят, включително в България“.

По думите на Светлана Атанасова туристическите агенции почти не работят, като все още не се знае колко ще оцелеят до края на сезона и колко до края на годината. Тя изрази надежда все пак до края на годината всичко да е приключило.

„Това, което ние очаквахме за възстановяване в по-кратък период не зависи от нас, а от обстановката в Европа, у нас, от здравната ситуация“.

„До момента няма нито една мярка, която да е насочена конкретно към туроператорите. Необходимо е субсидиране на фирмите, за да могат да преодолеят тази година“, посочи Атанасова.

Председателят на Българската асоциация на туристическите агенции коментира, че самата отмяна на полети е сигнал, че летният сезон ще е изключително труден, ако изобщо има сезон, тъй като неизвестните са твърде много.

Гостът открои две тенденции, които се наблюдават в момента – цените са по-ниски в сравнение с други години и резервациите не се анулират, а се преместват във времето.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.