Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Дистанционната работа може да поддържа добро ниво на продуктивност

Боби Бахов, технологичен предприемач, Бизнес старт, 15.05.2020

10:19 | 15 май 2020

Дигитализацията и интелигентните асистенти помагат много в настоящата ситуация с работата от вкъщи, наложена заради разпространението на коронавируса. Това коментира технологичният предприемач Боби Бахов в ефира на "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Инвестициите от частни фондове бяха намалени драстично в Холандия. Много средства обаче се наливат в здравеопазването - например, за създаване на изкуствен интелект за откриване на ваксина или засичане на възможни проблеми, свързани с вируса", обясни предприемачът. 

По повод програмите със стимули в Холандия Боби Бахов уточни, че те са повече за спасяване на бизнеса, а не толкова за развитие на нови продукти.

"5G мрежата ще даде много нови възможности за бизнеса. В тази посока се инвестира от правителствата и големите телекомуникационни компании".

"Със сигурност бизнесът ще се върне обратно в офисите, но очаквам да се отделя много повече внимание на мерките за сигурност и ограниченията в здравеопазването. Дистанционната работа може да поддържа добро ниво на продуктивност", обясни Боби Бахов.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.