Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Учител: Направено е най-доброто за учениците и за приключване на учебната година

Дочка Кючукова, учител в НУ "Христо Ботев" град Любимец, Бизнес старт, 07.05.20

10:45 | 7 май 2020
Дочка Кючукова, учител в НУ "Христо Ботев" град Любимец. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Дочка Кючукова, учител в НУ "Христо Ботев" град Любимец. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Крайно време беше да разберем, че технологиите имат своето място в образованието. Допълвайки традиционното обучение, те биха имали голяма полза за учениците. Това каза Дочка Кючукова, учител в НУ "Христо Ботев", град Любимец, в предаването “Бизнес старт” с водещ Живка Попатанасова.  

“Не е лесно да се адаптираш от един учебен процес към друг. Но ние успяхме, защото използвахме технологии и преди това. В рамките на няколко дни успяхме да настроим устройствата към подходящите приложения и платформи за обучение. Всичко заработи така, сякаш винаги сме учили дистанционно”, разказа Кючукова.  

Тя сподели, че много от учениците нямат достъп до устройства. За тях се подготвят работни листи с указания от учителите, поддържа се връзка по телефон с родителите и се дават насоки.  

“Не е лесно да се преподава - прекъсват камери, спира звукът.  Но от друга страна се  комбинират обикновения час и консултацията и получаваме незабавна обратна връзка”.  

Кючукова каза, че се отнася към второкласниците си като към големи хора, а практическото приложение на нещата поддържа интереса им.  

“Доволна съм, защото нивото в момента е като в реални учебни часове”, сподели тя.  

Що се отнася до домашните, Кючукова смята, че е важно да се дават по-малко упражнения, но в едно упражнение да има много различни дейности, защото по този начин децата чувстват, че вършат по-малък обем работа.  

“Работата с платформи и устройства е не повече от час и половина - два за деня. В останалото време учениците работят в тетрадките и снимат свършеното, ние го преглеждаме и даваме обратна връзка”.   

Според Кючукова в настоящата ситуация това е било най-доброто, което е можело да се направи за учениците и за успешното приключване на годината.  

Вижте целия разговор във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” може да гледате тук.