Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Син карс индъстри иска да набере 6 млн. лв. от БФБ

Росен Даскалов, основател на "Син карс индъстри", Бизнес старт, 19.02.2020

09:50 | 19 февруари 2020
Росен Даскалов, основател на "Син карс индъстри". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Росен Даскалов, основател на "Син карс индъстри". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

"Син карс индъстри" смята да набере до 6 млн. лв. от капиталовия пазар. Средствата ще бъдат използвани за машини и роботи, които да направят ефективно производството на компоненти. Това заяви Росен Даскалов, основател на "Син карс индъстри", в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"След успешната операция събрахме всички дейности в една компания и успяхме да регистрираме капитал от над 18 млн.", уточни гостът.

Росен Даскалов подчерта, че идеята е компанията да премине през пазара за растеж на малки и средни предприятия към Българската фондова борса (БФБ) - BEAM.

"Разработваме градски електромобили. В момента работим върху две основни версии, които смятаме, че могат да ни помогнат да улесним продажбите".

"Син карс индъстри" възнамерява да разработи уникално превозно средство - електромобил за транспорт на туристи с цел разглеждане на забележителности.

"Имаме първия договор с фирма, които обслужва триколки.  Той е за направата на 50 триколки, а в следващата година - 100".

В плановете на фирмата фигурира и вариант за разработване на мултифункционален бизнес автомобил с 8 места за пътници, както и за пренос на товари.