Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Конкурс прави децата социално отговорни към глобалните проблеми

Елена Маринова, Сдружение "Оренда", Бизнес старт, 07.02.2020

10:16 | 7 февруари 2020

Бизнесът участва в каузи в подкрепа на децата. В инициативата „Дете на годината“ децата взимат участие в четири категории – академични постижения, изкуства, доброволчески и хуманитарни инициативи, и иновативни проекти и технологии. Това каза Елена Маринова, Сдружение "Оренда", в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„За едно дете глобален проблем може да бъде липсата на дрехи и учебни пособия, но и загубата на здраве, затова сдружение „Оренда“ се включва през всяка една бизнес ниша, за да създаде събитието „Дете на годината“, което да бъде пример за добро“.

Гостът разказа за проектите, в които ще участват децата.

„Проектите са с натрупани отличия и награди от конкурси, за които са взели участие самите деца, и България е доказала своя талант на световно ниво“.

Според Маринова ролята на бизнеса към подобни каузи е голяма.

"Корпоративно социалната отговорност в лицето на „Оренда“ е всички ние да се учим на добро. Те са новият бизнес ментор в благородното влияние“.

Тя сподели, че сдружението подкрепя деца до 18 г. като целта е самите те да окажат подкрепа и помощ на други деца, участвайки в най-различни състезания.

По думи на Елена Маринова няма по-социално активно поколение от сегашното. Гостът спомена и за категориите „детски учител“ и „детски треньор“ в конкурса.

„Ролята на образованието е изключително градивна, стига да е навреме и да е целесъобразно насочена“.

Гледайте целия разговор във видеото.