Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Безос започва ПР офанзива в Индия с инвестиция за 1 млрд. долара

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 16.01.2020

10:33 | 16 януари 2020
Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg
Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос започва ПР офанзива в Индия на фона на масовата критика там. Неговата компания ще инвестира 1 милиард долара, за да предостави на малкия бизнес достъп до онлайн бизнеса. Повече за инвестицията разказа Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Amazon и Walmart са под силен огън в Индия, тъй като индийските собственици на малки бизнеси смятат, че са застрашени от интернет гигантите“, отбеляза Попов. Той посочи, че местните дружества в Индия обвиняват американските корпорации, че нарушават индийските закони с високи отстъпки и дискриминират по-малките търговци.

„Индийският орган по конкуренция CCI започна през тази седмица процедура за разследване на твърденията“, припомни редакторът.

„С инвестициите Amazon иска да създаде центрове в 100 индийски града, за да помогне за изграждането на онлайн бизнес, маркетинг и логистика. Концернът очаква да успее да помогне на десет милиона индийски компании да излизат онлайн“.

„До 2025 г. би трябвало да е възможно да се изнасят индийски стоки на стойност 10 млрд. долара годишно“, каза още Попов.

Вижте целия коментар във видео материала.

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.