Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Следващото поколение конзола на Microsoft - най-мощното досега

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 10.06.2019

11:18 | 10 юни 2019
Обновен: 11:18 | 10 юни 2019
Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg
Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Американският технологичен концерн Microsoft Corp. обяви, че следващото поколение конзола Xbox ще бъде четири пъти по-мощно от сегашната Xbox One X благодарение на AMD процесор, който позволява излъчването на 120 кадъра в секунда, предаде Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Проектът с кодово име Project Scarlett ще намали латентността при зареждане на игрите. Конзолата ще бъде пусната навреме за Коледа през 2020 г. с новата версия на Halo, популярното заглавие шутър на компанията".

По думите на Microsoft конзолата ще е четири пъти по-мощна от Xbox One S и идва с повече памет, по-висока резолюция и по-добра графика, като освен това ще предоставя и повече място за съхранение, добави още главният редактор на Investor.bg.

„Конзолата трябва да бъде изградена и оптимизирана за едно нещо, само за едно нещо: за игри“, казва Фил Спенсър, изпълнителен вицепрезидент по игрите в Microsoft, по време на събитие в неделя, предаде още Бойчо Попов.

Очаквайте видео материал с целия технологичен коментар.

Още технологични новини прочетете в Investor.bg.