Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Български стартъп разработи кошница със 125 услуги за онлайн магазини

Евгени Йорданов, главен изп. директор на NEXT BASKET, "Бизнес старт", 02.06.2023 г.

13:38 | 2 юни 2023
Автор: Даниел Николов

Има много платформи за електронна търговия, но концепцията за развитие на бизнес модела на NEXT BASKET е наистина решение като обединява различните компоненти и дейности на сектора. Това каза Евгени Йорданов, главен изп. директор на NEXT BASKET, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Уебсайтът е важна стъпка, но не е всичко, що се отнася до електронната търговия. За да можеш да търгуваш правилно и легално трябва най в началото да регистрираш фирма, да измислиш какви продукти ще продаваш, кой ще ги внася и произвежда, мърчандайзинг. складови площи, счетоводство, и т.н., преди изобщо да стигнем да мислим ще правим ли сайт или не. Ние покриваме целия аспект."

NEXT BASKET предлага над 125 услуги за развитието на електронна търговска дейност, освен уебсайта и софтуера, каза Йорданов.

"Ние искаме да сме партньори на нашите клиенти в целия им бизнес, а не просто да им направим уебсайта и да ги оставим да се оправят сами."

Прогнозата на компанията е да се разрасне до 14000 души от сегашните 70 до пет години, за да може ефективно да предлага всичките си услуги. Компанията е на една година и тепърва ще се развива като софтуер и екип, каза Йорданов.

Една от най-подценяваните дейности, на които ако не се обръща внимание преждевременно, могат да доведат до проблеми на по-късен етап, е маркетинга, който помага на магазините да изпъкнат и да достигнат до клиентите си. Вероятно в България това е заради липса на разбиране, ноу-хау и концепции, както и формално обучение за управление и маркетинг, сподели Йорданов.

"Българските бизнеси, може би заради конюнктурата и начина на мислене, са по-самоуки, отколкото да прилагат външни технологии... За всяка една от услугите, ние имаме дъщерни дружества, които са част от групата компании на NEXT BASKET, и те се грижат за конкретика в някои от перата и звената. Имаме счетоводна кантора, имаме фотографско студио, дигитална агенция - много различни дружества, които се занимават именно с тези дейности, които ние предаваме на нашите партньори."

Дигиталният маркетинг и SEO оптимизацията са вградени в платформата на NEXT BASKET от самото начало, каза Йорданов.

За да поддържа сигурността на разплащанията, компанията прави преглед на кода и системите си на всеки три месеца, а софтуерът използва микросървисна архитектура, което осигурява допълнителна защита на цялата платформа. "Използваме и внедряваме разплащателни системи, които са външни за платформата - ние обработваме и обслужваме продажбите, но самите те минават през специализирани банкови и небанкови системи."

Най-голяма употреба за AI в електронната търговия би била в персонализацията на потребителското преживяване, каза Йорданов. "Влизайки в един онлайн магазин, вашата роля като потребител не е да се ровите и да се чудите каква е цената, а магазинът директно да ви дава три-четири неща, от които да изберете."

Ще измести ли AI виртуалната реалност от електронната търговия може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.

.