Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Apple е започнала тестовете на чипа M3 с 12 процесорни ядра

Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, "Бизнес старт", 16.05.2023 г.

14:05 | 15 май 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Apple започна да изпробва следващото поколение Mac-ове с чипове M3, като ги тества с приложения на трети страни, за да осигури съвместимост със своята софтуерна екосистема, коментира Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Поне една от версиите, които се тестват, има 12 процесорни ядра, 18 графични ядра и 36 гигабайта памет. Централният процесор, основният процесор на чипа, е съставен от шест високопроизводителни ядра, които се справят с най-интензивните задачи, и шест ефективни ядра, които се включват за операции, изискващи по-малко енергия.

Самият чип в този конкретен тест работи в бъдещ MacBook Pro от висок клас с предстоящата macOS 14.0 и вероятно е базовата версия на това, което ще представлява M3 Pro, който трябва да се появи на пазара през следващата година.

Новоназначената главна изпълнителна директорка на Twitter Линда Якарино съобщи в туит в събота, че е била вдъхновена от визията на собственика Илон Мъск да създаде по-светло бъдеще и е развълнувана да помогне за трансформирането на социалната мрежа, коментира още Попов.

Якарино говори за първи път публично, откакто беше съобщено в четвъртък, че тя води разговори да стане следващият главен изпълнителен директор на Twitter. Мъск, който изпълнява тази длъжност в момента, след като купи Twitter за 44 млрд. долара през октомври м. г., обяви назначението в петък.

Американският технологичен концерн Amazon промени огромната си логистична мрежа, за да намали разстоянието, което пакетите изминават в САЩ, в опит да достави продуктите на клиентите по-бързо и да подобри рентабилността.

Според ръководители, анализатори и продавачи, които предлагат своите продукти в Amazon, мярката на компанията е намалила времето за доставка, променила е управлението на складовите наличности и резултатите от търсенето, които клиентите виждат на нейния водещ уебсайт за електронна търговия. Изглежда, че този ход също така подобрява финансовите резултати на компанията.

Повече по темите може да гледате във видеото.

Още новини от света на технологиите може да намерите на Investor.bg

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.